Cezayir'den Arap Ülkelerine Ayasofya Tepkisi

Ayasofya 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir ferasetle müslümanların hizmetine sunduğu Ayasofya için Arap ülkelerinden peş peşe akıl dışı açıklamalar gelmişti. Söz konusu açıklamalara Cezayir'den yanıt geldi.

23.07.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-09:11) Cezayir'den Arap Ülkelerine Ayasofya Tepkisi

Cezayir'de İslamiyetin en büyük hizmetkarı olarak bilinen Barış Toplumu Hareketi vekillerinden Nasır Hamdaduş, bazı arap ülkelerinin Ayasofya'nın ibadete açılması kararına yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Söz konusu skandal açıklamaları 'Uygarlıktan uzaklaşma' olarak değerlendiren Hamdaduş, Suudi Arabistan, Mısır ve BAE gibi ülkelere verdi veriştirdi.

'Ayasofya... Boyutlar ve Delaletler' başlığı ile kaleme aldığı yazısında Arap ülkelerinin Ayasofya kararına karşı çıkmalarını 'tuhaf olarak nitelendiren Handaduş, Arap ve müslüman ülkelerin karşıt tutumlarını eleştirdi.


"AYASOFYA İÇİN BATILILARIN SEFERBER OLMASI TUHAF AMA BUNDAN DAHA TUHAF OLAN..."

Partisinin resmi Facebook sayfasında paylaşılan makalesinde Handaduş, "Batılıların Ayasofya'nın müze olarak kalması için seferber olması tuhaftır. Ancak bundan daha tuhaf olan şey Riyad, Kahire ve Abu Dabi'nin tepkisidir." şeklinde konuştu.

"PETROLÜ HEDER ETTİĞİ GİBİ DİNİ DE PERİŞAN ETMEYE YÖNELDİLER, TÜRKİYE İSE..."

Hamdaduş, "Suudi Arabistan, petrolü heder ettiği gibi dini de perişan etmeye doğru yönelirken, Türkiye İslam, kimlik, tarih ve medeniyetle uzlaşma bağlamında ilerliyor." ifadelerini kullandı.

AYASOFYA ASLINA DÖNMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük çabasıyla ve Danıştay kararını verdi. 1934 tarihli bakanlar kurulu kararını kaldırarak Ayasofya'nın özüne dönmesi için çalışmlara başladı.

Söz konusu kararın ardından uluslararası gündemin bir numaralı maddesi Ayasofya olurken, Başta CHP, HDP olmak üzere çok sayıda Arap ülkesi ve Batı'lı devletler kararı sert dille eleştirerek İslam dünyasından büyük tepki toplamışlardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal