Cezayir'de Coronavirüs Sebebiyle Ülkedeki Gösteriler Yasaklandı

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, coronavirüs ile mücadele çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda tüm gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı.

18.03.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-09:06) Cezayir'de Coronavirüs Sebebiyle Ülkedeki Gösteriler Yasaklandı

Devlet televizyonuna çıkan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkede bir yıldan fazla süredir her salı ve cuma günü gösteri yapıldığını hatırlatarak, "Hangi gerekçeyle olursa olsun düzenlenecek tüm gösteri ve yürüyüşler yasaklandı" şeklinde konuştu.

Coronavirüsün herkesi ilgilendiren bir hadise olduğunun altını çizen Tebbun, geçici olarak bazı kısıtlamalar getirilse de vatandaşlarının hayatının her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

Tebbun, virüsle mücadele çerçevesinde mekan ve bölgelerin kapatılmasının, toplu ulaşım araçlarının dezenfekte edilmesinin, komşu ülkelerle kara hududunun kapatılmasının, uçak seferlerinin ve deniz ulaşımının durdurulmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tebbun, tıbbi ya da gıda olsun hiçbir stratejik ürünün salgın sonlanana kadar ihraç edilmemesine, hastanelerdeki yatak sayısının yükseltilmesine ve 15 milyon tıbbi maske tedarik edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Cezair'de daha önce 60 kişide virüse rastlandığını, 5 kişinin de yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Geçen yıl şubat ayından şu ana kadar her salı ve cuma günü ülkede rejim karşıtı protestolar gerçekleştiriliyor fakat coronavirüs sebebiyle başkent Cezayir'de dün düzenlenen gösterilere fazla katılım olmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal