Cezayir Libya'da Çözüm Arıyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Libya'da çözümle ilgili ülkesinin bir girişimi olduğunu duyurdu.

20.07.2020-07:57 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-10:31) Cezayir Libya'da Çözüm Arıyor

Libya'daki durumla alakalı açıklamalarda bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Libya'da çözüm arayışı içerisinde.

Resmi televizyon kanalında yayınlanan yerel basın kanallarına verdiği mülakatta açıklamada bulunan Tebbun, Cezayir'in Libya buhranıyla ilgili bir girişimi hazırlama aşamasında olduğunu dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) ile koordineli olacak girişimin Tunus-Cezayir çözümü olabileceğini kaydeden Tebbun, 'Herhangi bir münferit kararı desteklemeyiz. Emrivakileri reddetmek Cezayir'in ilkelerindendir.' diye konuştu.

Tebbun, ifade ettiği girişimin içeriğiyle ilgili detaylı bilgi vermedi.

TÜRK VE CEZAYİR DIŞİŞLERİ BAKANLARI TEMASTA

Tebbun, Libya kriziyle ilgili diplomatik gayretleri bütün taraflarla günlük olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı seviyesinde olduğunu söyleyerek, 'Türkiye ve Cezayir Dışişleri Bakanlarının günlük temas halinde' olduğunun altını çizdi.

Libya'daki kabilelerin silahlandırılması hususuna Cezayir'in karşı olduğunu belirten Tebbun şu ifadeleri kullandı:

'Geçen 24 saat içinde Libyalı kabilelerin nefsi müdafaa için silahlandırılması konusunu duydum. Bu gerçekten çok tehlikelidir. Yeni bir Somali ile karşı karşıya olacağız ki bu durumda hiçbir çözüm olmaz.'

Mısır Cumhurbaşkanlığından geçen hafta perşembe günü yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin başkent Kahire'de Libyalı kabile önderleriyle görüştüğü açıklanmıştı.

Libyalı kabilelere, 'ulusal bir ordu' himayesi altına girme ve silahların yalnızca devlet kurumlarının elinde olması çağrısı yapan Sisi, ulusal bir ordu kurulması için ülkesinin Libyalı kabile üyelerini misafir etmeye ve eğitmeye hazır olduğunu belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal