Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Prens Selman'a Dava Açtı

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ve bazı yetkililere, cinayetten sorumlu oldukları gerekçesiyle ABD'de dava açtı.

21.10.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-18:13) Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Prens Selman'a Dava Açtı

Türk asıllı Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Ceaml Kaşıkçı, İstanbul'da gittiği Suudi büyükelçiğinden bir daha çıkamadı. Cinayeti örtbas edilen Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, adalet arayışını ABD'ye de taşıyarak, Suudi Prens Muhammed bin Selman'a dava açtı.

KAŞIKÇI KATLEDİLDİ

Cengiz ve Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi Platformu, başkent Washington DC'de Muhammed bin Selman ve bazı Suudi yetkililer hakkında dava açtı.

Dava dilekçesinde, Sayın Kaşıkçı'nın gaddarca işkenceye uğraması ve katledilmesi, tüm dünyadaki insanların vicdanını rahatsız etti.açıklamasını yaptı.

CİNAYET EMRİ PRENS BİN SELMAN'IN TALİMATI

Bu cinayetin amacının açıkça ABD'de hak savunuculuğu yapan Kaşıkçı'yı susturmak olduğunun vurgulandığı metinde şunlar kaydedildi.

 Cinayet davalı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle gerçekleştirildi. Davalılar, Kaşıkçı'nın ABD'deki eylemlerini kendi çıkarlarına karşı bir varoluş tehdidi olarak görmüş ve bu davanın konusu çirkin eylemleri kurmuşlardır.

Dava metnin içeriğinde, Hatice Cengiz'in finansal olarak Kaşıkçı'ya bağlı olduğu bilgisine yer verildi. Bu cinayetle Cengiz'in sevdiği kişiyi, dostunu, manevi desteğini ve muhabbetini kaybettiği aktarıldı.

Ayrıca Kaşıkçı'nın evlilik belgeleri için Suudi Arabistan'ın Washington DC Büyükelçiliğine gittiğinin anımsatıldığı metinde şu ifadeler yer aldı:

Davalılar, bunun ardından Kaşıkçı'yı öldürmek için bir fırsat kolladılar. Özellikle Kaşıkçı'yı öldürme komplolarının bir parçası olarak, Suudi büyükelçilik yetkilileri Kaşıkçı'nın istediği belgelerin kendilerinde olmadığını aktardı.Ardından,Cemal Kaşıkçıyı İstanbul'daki Başkonsolosluğa yönlendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal