Cemal Kaşıkçı'nın İnfaz Edildiği Yerin Görüntüleri

İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice katledilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın infaz edildiği yerin görüntüleri ortaya çıktı.

03.10.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-18:10)

 Cemal Kaşıkçı evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda  vahşice katledilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü yerin görüntüleri basınla paylaşıldı.

Kayıtlarda, Suudi Arabistan'dan gelen k infaz timi tarafından öldürülenCemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü yerde, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar görüyorsunuz.

Olayın yaşanmasının ardından temizlik ekibinin etrafı temizlemesine rağmen polis ekiplerinin luminol incelemelerinde bazı izlerin kaldığı da görüntülere yansıdı.

Cinayet sonrası kuru temizlemeye yollanan halılardaki etiketler ve içeride boya yapan işçilerin kıyafetleri de görüntülerde yer veriliyor.

Görüntülerde, başkonsolosluk konutunda yer alan ve arama yapılmasına izin verilmeyen, sadece su örneğinin alındığı kuyu da yer de gözlerden kaçmıyor. Konsolosluk içinde bulunan fırının detayları da görüntülerde ortaya çıktı.

6 İSİME TUTUKLAMA TALEBİ

 Polis ve  Özel savcı ise cinayetin peşini bırakmayacağı benziyor. Aradan geçen iki yılda derinleştirilen soruşturmada yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni delillerle hazırlanan ikinci iddianamede 6 isim daha konuşuluyor.

Konsolosluk görevlisi 2 kişi Kaşıkçı'nın ölümüne bizzat neden olmakla suçlanmakta. Diğer 4 kişinin ise cinayetten hemen sonra İstanbul'a geldiği ve görevlerinin Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra kalan son delilleri de ortadan kaldırmak olduğu belirtiliyor.

2 grup halinde İstanbul'a gelen 4 kişi konsoloslukta temizlik ve delilleri yok etti.Anlaşılmasın diye 2 ayrı grup halinde cinayetten hemen sonra İstanbul'a gelen bu 4 kişinin, Suud yetkililer uzun görüşmelerle 14 gün Türk polisinin içeride inceleme yapmasını engellerken, konsoloslukta temizlik yaptıkları belirlendi.

Araştırmayıi yapmak üzere akşam saatlerinde olay yeri inceleme ekipleri binaya girdi. Polis içeride 12 saat kaldı. Olay yeri inceleme her santimetrekareyi inceledi.  Fakat Türk polisi, sonradan gönderilen 4 kişilik temizlik timine rağmen yine de bazı delillere ulaşmayı başardı.

Görüntülere göre, cinayet mahallinde kimyasal temizleyici kullanıldığı ve bazı detayların Suudi temizlik ekibinin gözünden net bir şekilde anlaşılıyor.

Temizlenen mekanlardan ilki Kaşıkçı'nın öldürüldükten sonra taşındığı toplantı odasıydı. Türk polisi geldiğinde bu manzarayla karşılaştı. Cinayet için kaldırılan masa, mikrofonlar yerli yerindeydi.

Luminal adi verilen yöntemle her yer tarandı. Mor ışık saçan bu bölümler, organik bir temizlik yapıldığını gösteriyor.

 Kan, ter veya gözyaşı olan yerler temizlenmiş. Yapılan temizliğe rağmen bazı izler hala durmaktadır. Kimyasallarla yapılan ikinci bir temizlikte var olay yerinde.

 Üzerinde durulan cesedin, cinayetten önce  fırında yakıldığıydı. Fırını yapan usta da ifadesinde yemek ve pişirmek için yaptığı fırının gücünün artırılmasına anlam veremediğini söylemesi üzerine dikkatlar fırında son olarak yok edildiği yönünde.

Özel savcı ve  Türk polisi, soruşturma dosyasını incelemeye devam ediyor.

Kaşıkçı'nın cesedi bulunana kadar da bu dosya kapanmayacak gibi duruyor.

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal