Çekirge İstilası Altında Olan Hindistan'da Son Çare Gürültü Yapmak Oldu

Çekirge istilası altında olan Hindistan'da bir yetkili vatandaşlara ilginç bir öneride bulundu. Yetkili isim, "Çok fazla gürültü yapın, böylece çekirgeler yerleşmek yerine uçmaya devam ederler ve şehri geçip gider." dedi.

29.05.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-19:23)

Coronavirüs salgını dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ederken bazı ülkelerde farklı olaylar da yaşamı olumsuz etkiliyor. Coronavirüs salgınının ciddi şekilde hissedildiği Hindistan, bir yandan da çekirge istilası ile uğraşıyor. Özellikle ülkenin kuzeyini etkileyen istilayla mücadele çaresiz kalan yetkililer, rüzgarın yön değiştirmesini umarken, Delhi'de bir yetkili halka ilginç bir öneride bulundu.

Çekirge Uyarı Organizasyonu Başkan Yardımcısı Dr. K L Gurjar, "Çok fazla gürültü yapın, böylece çekirgeler yerleşmek yerine uçmaya devam ederler ve şehri geçip giderler. Panik de yapmayın." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bazı kentlerde halkın araba kornoları ve polis sirenleri kullanarak çekirgeleri ürkütmeye çalıştığı da belirtildi. Bazı çiftçilerin sürekli yüksek sesli müzik çaldığı da kaydedildi. Çekirge istilası nedeniyle ülkede tarım ürünlerinin zarar gördüğü belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal