'Çekilmezsen Sirte’yi Cufra'yı Vuracağız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya’da meşru hükümetin yalnızca Hafter’e bağlı birlikler Sirte ve Cufra’dan çekilirse ve 2015 yılındaki hatlarına dönerse çatışmayı sonlandıracak ateşkesi kabul edebileceğini kaydetti. Çavuşoğlu, ‘Hafter güçleri Sirte'den çekilmezse askeri hazırlık var’ diye de ekledi.

13.07.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-15:50) 'Çekilmezsen Sirte’yi Cufra'yı Vuracağız'

TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, ‘Sirte’ye operasyon hazırlıkları var ama şu anda masayı deniyoruz. Burada Hafter ve Hafter’i destekleyen güçlerin çekilmesini deniyoruz. Eğer buralardan çekilirlerse o zaman bir ateşkesi kabul ederim diyor Sarraj hükümeti. Çekilme olmazsa tabii ki askeri hazırlık zaten var. Temennimiz şu ki; buralar boşaltılsın ve ondan sonra siyasi sürece, kalıcı bir ateşkese gidilsin’ sözlerini kullandı.

Daha önce Financial Times gazetesine demeç veren Çavuşoğlu, Hafter milisleri sahil şehri Sirte ve stratejik askeri hava üssünün yer aldığı Cufra bölgelerinden çekilmediği müddetçe, Libya hükümetinin çatışmayı sürdürmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Libya'da bir vekalet savaşı halini alan çatışmanın ve gerginliğin artmasının Libya'da ayrı taraflara destek veren yabancı güçler arasında direkt bir çatışmayı tetikleme riski taşıyan yeni bir aşamaya geçebileceğini ifade etti.

Meşru hükümete, Libya'nın kuzeybatısında yer alan Vatiyye Hava Üssü'ne yapılan hava saldırısıyla ilgili ise Bakan, saldırıya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ve sorumluların hesap vereceğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, Hafter'e milislerinden 18 Mayıs'ta arındırılan Vatiyye Hava Üssü'nde Türk eğitmenlerin ve teknik personelin de olduğunu fakat hiçbirinin zarar görmediğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal