Çavuşoğlu Azerbeycan Cumhurbaşkanı'nı Ağırladı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda düzenlenen kabulde, Azerbaycan ve Türkiye'nin çok yakın bir dostluklarını ve iki ülkenin birbirini her zaman desteklediğini söyledi.

14.12.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-12:31) Çavuşoğlu Azerbeycan Cumhurbaşkanı'nı Ağırladı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda düzenlenen kabulde, Azerbaycan ve Türkiye'nin çok yakın bir dostluklarını ve iki ülkenin birbirini her zaman desteklediğini söyledi. Aliyev, Dağlık Karabağ probleminin çözüm sürecinde de Türkiye'nin Azerbaycan'ın haklı tutumunu desteklediğini vurguladı. Aliyev'e Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunmasından dolayı Aliyev'e teşekkürlerini sundu. Çavuşoğlu, "Kardeş Azerbaycan'ın önderi olarak siz iyi günde, kötü günde her zaman bizimle berabersiniz. Biz de Türkiye olarak her zaman sizin yanınızda olacağız." dedi.

Azerbaycan'ın KEİ'ye başarılı bir dönem başkanlığı sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın üstlendiği tüm sorumlulukları en iyi şartlarda yerine getirdiğini, ev sahipliği yaptığı tüm görüşmeleri başarılı bir şekilde yaptığını vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sizin Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la beraber ortaya koyduğunuz önderlik, samimi dostluğunuz, kardeşliğiniz ve bizlere verdiğiniz talimatlar sayesinde önemli projelere adıma attık fakat ama daha yapacak birçok iş var." dedi.

Çavuşoğlu, Karabağ sorunu ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü hakkında Türkiye olarak her zaman destek sağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal