Cammu Keşmir'de Çatışma! En Az 10 Ölü

Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint güvenlik güçleri ve direnişçiler arasında geçtiğimiz iki gün içerisinde patlak veren çatışmalarda 10’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

05.05.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-10:43) Cammu Keşmir'de Çatışma! En Az 10 Ölü

Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint güvenlik güçleri ve direnişçiler arasında geçtiğimiz iki gün içerisinde patlak veren çatışmalarda 10’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

Euronews'in servis ettiği haberde, bölgenin kuzey tarafında yer alan Handwara yakınlarında 5 Hint askeri ve iki direnişçinin çıkan çatışmalarda hayatını kaybetmesi sonrası, pazartesi günü tekrar iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmada 3 Hint yerel polisin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Çatışmalarda yaşamını yitiren Hint askerlerinden birinin rütbesinin albay olduğu, birinin ise binbaşı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Albay Ashutosh Sharma, bilhassa Keşmir'de faaliyet gösteren ve direnişçilere karşı özel olarak yetiştirilen "Rashtriya Rifles" isimli birliğin taburlarından olan 21'inci Tabur olarak bilinen "Muhafız Tugayı"nın komutanı olarak görev alıyordu.

Hayatını kaybeden binbaşının adının ise Binbaşı Anuj Sood olduğu ifade edildi.

CAMMU KEŞMİR'İN ÖZEL STATÜSÜNÜN KALDIRILMASI

Cammu Keşmir’in, İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947 yılından şimdiye dek kendi kanunlarını çıkarabilen imtiyazlı bir konumu vardı. Bu özel statü, yabancı kişilerin bölgede ikamet etmesine ve mülk almasına müsaade etmeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

Fakat milliyetçi Hindistan Halk Partisi yönetiminin, Cammu Keşmir'e imtiyaz tanıyan anayasanın 370'inci maddesini 5 Ağustos 2019 tarihinde iptal etmesiyle bu bölgenin ayrıcalıklı statüsü ortadan kalktı.

Yeni Delhi tarafından, 31 Ekim 2019 tarihinde merkeze bağlı Cammu Keşmir ve Ladakh "Birlik Toprağı" şeklinde ikiye ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal