Cammu Keşmir'de Çatışma: 5 Ölü

Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde bağımsızlık isteyen kişilerle Hint paramiliter güçleri arasında çatışma çıktı. 5 direnişçi yaşamını yitirdi.

10.06.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-14:42) Cammu Keşmir'de Çatışma: 5 Ölü

Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde bağımsızlık isteyen kişilerle Hint paramiliter güçleri arasında çatışma çıktı. 5 direnişçi yaşamını yitirdi.

NDTV kanalında servis edilen göre, Shopian bölgesinde devriyede olan güvenlik kuvvetleriyle direnişçiler arasında çatışma patlak verdi ve 5 direnişçi yaşamını yitirdi.

Yetkililer, bölgede operasyonun sürdüğünü kaydetti. Bu çatışmayla birlikte son dört gün içinde aynı bölgede iki taraf arasında yaşanan çalışma sayısı 3 oldu.

Shopian bölgesinde yaşanan çatışmalarda 7 Haziran'da 5, 6 Haziran'da 4 direnişçi hayatını kaybetmişti.

CAMMU KEŞMİR'İN ÖZEL STATÜSÜNÜN KALDIRILMASI

Cammu Keşmir’in, İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947 yılından şimdiye dek kendi kanunlarını çıkarabilen imtiyazlı bir konumu vardı. Bu özel statü, yabancı kişilerin bölgede ikamet etmesine ve mülk almasına müsaade etmeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

Fakat milliyetçi Hindistan Halk Partisi yönetiminin, Cammu Keşmir'e imtiyaz tanıyan anayasanın 370'inci maddesini 5 Ağustos 2019 tarihinde iptal etmesiyle bu bölgenin ayrıcalıklı statüsü ortadan kalktı.

Yeni Delhi tarafından, 31 Ekim 2019 tarihinde merkeze bağlı Cammu Keşmir ve Ladakh "Birlik Toprağı" şeklinde ikiye ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal