Cami'ye Düşmanlık İçeren Mektup Gönderildi!

Almanya'nın başkenti olan Berlin'de bir camiye düşmanlık içeren mektup gönderildi.

29.10.2019-00:15 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-00:08)

Berlin İslam Federasyonu (İF) Başkanı Murat Gül, yapmış olduğu açıklamada, İF'ye bağlı bir camiye bugün posta yoluyla İslam düşmanlığı içeren mektup gönderildiğini ifade etti.

Mektubu polise götürdüklerini söyleyen Gül, "Müslümanlara karşı ırkçılık" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı sözlerinde bulundu.

Gül, cami derneği yönetimiyle, daha fazla hedefe konulmaması için caminin ismini açıklamama kararı aldıklarını ve bunun da anlayışla karşılanmasını ifade etti.

"Yabancı ve Müslüman düşmanlığının Almanya'da arttığını hissediyoruz." diyen Gül, Almanya'nın güvenli ülkelerden biri olduğunu, buna halel getirilmemesi için güvenlik birimlerinin tedbir alması gerektiğini söyledi.

Thüringen eyaletinde dün yapılan seçimlerde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AFD) Partisi'nin oylarını ciddi oranda arttırdığına da işaret eden Gül, siyasetçilerin aşırı sağa karşı mücadeleyi artırmasını diledi.

Gül, Alman hükümetinin antisemitizmle mücadele görevlisini atadığı gibi Müslüman karşıtlığıyla mücadele görevlisini de atamasını isteyerek, böylelikle Müslüman ve İslam karşıtlığına karşı mücadelenin daha iyi koordine edilebileceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal