Filistin'de Camilerde Cuma Namazı Yeniden Ertelendi

Filistin'de vaka sayısının artışa uğraması normalleşme çalışmalarını sekteye uğrattı. Bunun sonucu olarak camilerde cuma namazı kılınması ertelendi.

24.06.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-15:31) Filistin'de Camilerde Cuma Namazı Yeniden Ertelendi

Filistin'de, coronavirüse yakalanan kişi sayısının tekrardan yükselişe geçmesiyle beraber bu hafta camilerde cuma namazı kılınmayacağı açıklandı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından yansıyan bilgilendirmede, "Salgının yayılması ve vaka sayısının artışa geçmesi nedeniyle, halkımızın selameti için bu hafta cuma namazının kılınmaması yönünde karar alınmıştır." açıklamaları aktarıldı.

Aynı bilgilendirmede, diğer vakit namazlarının camilerde kılınmasının süreceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
Bir yandan İsrail'in baskılarına karşı mücadele veren Filistin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan düşüş sonrası olağanüstü hal kaldırılmış, gevşeme süreciyle beraber cami ve kiliseler de ibadete açılmıştı.

FİLİSTİN'DE CORONAVİRÜS SON DURUM
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, ülkede son 24 saat içinde 142 kişinin daha coronavirüse yakalandığı görüldü. Bunun sonucu olarak işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki vaka sayısı 1517'ye çıkarken, iyileşen hasta sayısı sadece 616 oldu. Ayrıca salgın nedeniyle şimdiye dek 5 kişi öldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal