Çad, Boko Haram’ı Topraklarından Arındırdığını Duyurdu

Çad hükümeti, topraklarında bulunan terör örgütü Boko Haram'ı topraklarından arındırdığını açıkladı.

07.04.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-10:11) Çad, Boko Haram’ı Topraklarından Arındırdığını Duyurdu

Hükümet Sözcüsü Oumar Yaya Hissein, yabancı basına, geçtiğimiz hafta başlatılan Bohoma Gazabı operasyonu hakkında demeç verdi. "Çad topraklarında tek bir Boko Haram unsuru kalmamıştır." ifadelerini kullanan Sözcü, operasyona ilişkin kesin bilgilerin yakın zamanda açıklanacağını kaydetti.

Öte taraftan Cumhurbaşkanı İdris Debi’nin ofisinden gelen açıklamada, ordunun Çad Gölü’nün Çad’a ait tarafında bulunan adaların hepsine baskın gerçekleştirdiği ve bu yerlerin Boko Haram teröristlerinden arındırıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, ordunun Boko Haram teröristlerinin Nijer ve Nijerya hudutları içerisinde izlendiği de belirtildi.

BOKO HARAM SALDIRISINDA 98 ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Boko Haram'ın Çad Gölü eyaletinde bulunan Bohoma şehrinde Çad ordusunun kendi birlikleriyle 23 Mart'ta gerçekleştirdiği saldırıda 98 asker hayatını kaybetmişti.

Çad ordusu 31 Mart’ta Çad Gölü eyaletinde ve eyalet hududundaki Nijer ve Nijerya tarafında Boko Haram teröristlerinden kurtulmak adına "Bohoma Gazabı" operasyonunu başlatmıştı. Operasyon çerçevesinde, kendi sınırı dışındaki bölgelere 5 bölük asker gönderen Çad ordusu, Boko Haram’a ait 5 üssü ortadan kaldırmıştı.

Nijerya'da 2002 yılında kurulan terör örgütünün 2009'dan bu yana gerçekleştirdiği kitlesel şiddet faaliyetlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram’ın, 2015'ten şimdiye kadar ülkenin komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'nda düzenlediği saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal