Buna Türk Devlet Aklı Derler

Zaman içerisinde Nahçıvan koridorunu alıp bölgeye Ermenistan'ı yerleştirdiler ve Türkiye'nin Orta Asya ile olan kara bağlantsını kopardılar, sonrasında da Karabağ'ı işgal edip Laçın-Şuşa koridorunu aldılar.

27.09.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:22) Buna Türk Devlet Aklı Derler

Şimdi ise Tovuz'a karşı taarruza geçerek Gürcistan üzerinden kurulan koridora sahip olmak istiyorlar.

Tovuz bölgesini işgal edip Türkiye ve Azerbaycan'ın Gürcistan üzerinden kara bağını ayırmak istiyorlardı.

Türk Devleti Fırat Kalkanı ,Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarında olduğu gibi 'Tovuz' tuzağında da devlet refleksini gösterdi ve Rusya'nin tuzağını bozdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Aliyev ile görüşmesinin ardından Azerbaycan'a sosyal medya hesabı üzerinden destek mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Ermenistan'ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bir kez daha göstermektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkar tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır.

Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan'ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz.

Bugün yaptığımız telefon görüşmesinde dirayetli ve kararlı duruşuna bir kez daha şahit olduğum Azerbaycan Cumhurbaşkanı kardeşim İlham Aliyev'e ifade ettiğim gibi, Türkiye 'tek millet, iki devlet' anlayışıyla, Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal