Bulgaristan ile Türkiye Arasında Deniz Seferleri Başlayacak!

Bulgaristan ile Türkiye arasında deniz seferleri başlayacak. Burgaz'dan Demirköy'e yapılacak deniz seferleri ile 6 saatlik yol 3 saate düşmüş olacak.

15.10.2018-12:54 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-12:48) Bulgaristan ile Türkiye Arasında Deniz Seferleri Başlayacak!

Bulgaristan, AB projesi ile, Bulgaristan-Türkiye IPA, Sınır Ötesi İşbirliği Karadeniz Havzası Programı çerçevesinde Burgaz şehri ile Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesi arası deniz seferleri yapmak için çalışmalara girişti.

BURGAZ-KIRKLARELİ ARASI 1,5 SAATE DÜŞÜRÜLECEK

Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki önemli turistik şehirlerinden Burgaz ile İğneada'ya deniz gümrük kapısı kurularak Burgaz-Kırklareli arası 3.5 saatlik devam eden karayolu deniz seferleri ile 1,5 saate düşürülmesi amaçlanıyor.

BURGAZ-İSTANBUL ARASI 3 SAATE DÜŞECEK

Burgaz-İstanbul arası 6 saatlik yol deniz ulaşımıyla 3 saate inecek. Deniz otobüsü veya yolcu taşıma tekneleri ile turistlik geziler biçiminde yapılacak seferler ile iki devlet arasında turizmi de canlandırılması amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı için projeyi izleyen Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, projenin kritik olduğunu ifade etti. İnöntepe, "Buranın en kritik projelerinden biri Burgaz ve Türkiye arasına ulaşım bağlantısı açmak. Bunun başında deniz yolu geliyor. Coğrafya olarak çok yakın olmasına karşın Burgaz'ın güneyindeki limanlardan ve İğneada'ya yalnızca 20 dakikalık bir tekne yolculuğu ile gidilirken, günümüzde 3 saatlik bir yolculuk lazım. Dereköy Sınır Kapısı'ndan geçip Kırklareli'ne dek gidip geri gelinmesi lazım." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal