Bulgaristan Göçmenler İçin AB’den Para İstiyor

Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’nden (AB) düzensiz göçle mücadele için kaynak isteyeceğini açıkladı.

05.03.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:19) Bulgaristan Göçmenler İçin AB’den Para İstiyor

Suriye'deki yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa’dan yeterli destek görülmediği gerekçesiyle Türkiye’nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarını göçmenlere açma kararı aldı.

Göçmenleri kabul etmeyeceklerini ifade eden Yunanistan'a AB destek verdi.

AB kurumlarının başkanları, Yunanistan'a destek ziyareti yaparak maddi destek sözü verdi. Bulgaristan da AB'den mali yardım talebinde bulundu.

BULGARİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI

AB İçişleri Bakanları toplantısı öncesi dün basına açıklamalarda bulunan Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Türkiye’nin mültecilere Avrupa kapılarını açması sonrası geniş tedbirler alan Sofya yönetiminin, bu krize daha hazırlıklı olması için AB’den ek mali kaynaklar talep edeceğini açıkladı.

Marinov kaç para talep edileceğini söylemezken, AB’nin teklif etmiş olduğu FRONTEX olarak da adlandırılan Avrupa Sınır ve Sahil Güvenli Ajansı güçlerinden takviye sınır güçlerine ihtiyaç duyulmadığını ifade etti.

"KRİZE HAZIR OLMALIYIZ"

Bakan Marinov, “Yunanistan- Türkiye sınırındaki gibi bir kriz burada olmasa da durumun burada da patlak vermesini ihtimal dışı bırakmıyoruz. Her an burada da böyle kriz çıkabilir ve biz buna hazır olmalıyız” şeklinde konuştu.

Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’nin kesiştiği noktada Bulgar sınırının 30 kilometre olduğunun altını çizen Mladen Marinov, sınırın bu tarafında da düzensiz göçmen baskısı olabileceğini vurguladı.

Kendi topraklarına hiçbir göçmeni sokulmayacağını ifade eden Bulgaristan'ın İçişleri Bakanı “Sınıra FRONEX ekiplerinden ek destek gerekmiyor, fakat sınıra polis takviyeleri ve onların görev masraflarını karşılamak üzere AB’den maddi destek isteyeceğiz” dedi.

Marinov, Türk- Bulgar sınırında son günlerde yasadışı göçmen baskısı olmadığını ifade etti ve gereken bütün tedbirlerin alındığını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal