Bugün Başlıyor! Trump'ın Sonu Olabilir

ABD'de Temsilciler Meclisi ve Kongre'de gerçekleşecek ara seçimler, Cumhuriyetçi başkan Donald Trump'ın kaderini belirleyecek

06.11.2018-09:43 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-09:27) Bugün Başlıyor! Trump'ın Sonu Olabilir

Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi ve Senato'daki hâkimiyetlerini devam ettirebilecekler mi? Yoksa Demokratlar çoğunluk olup Trump idaresini sıkıştıracaklar mı?

Bugün Senato'daki 100 sandalyenin 35'i, Temsilciler Meclisi'ndeki 435 sandalyenin de hepsi için seçime gidiliyor.

Demokratlar hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'da Cumhuriyetçilere karşı üstünlük kurabilirse Trump'ın yönetimi köşeye sıkışabilir, kabinenin faaliyetleri engellenebilir.

Yüksek Mahkeme'nin atamaları da Senato'dan çıkacak neticeye bağlı olacak. Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde üstünlük kurmaya daha yakın olsa da Senato'da söz sahibi olmaları çok daha zor olacak.

Tartışılan meselelerden biri de Trump'ın 'azledilebilme' ihtimali. Trump'ın azledilebilmesi için Senato'da üçte iki oranında üstünlük kurmalı, bu da ara seçimlerde yarışa giren tüm sandalyeleri Demokratlar elde etse dahi, sürecin başlatılabilmesi için Cumhuriyetçilerin de oyunun lazım olduğu anlamına geliyor.

Ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nin 435 sandalyesinin hepsi, Senato'nun da 100 sandalyesinin 35'i için oylama yapılacak.

Bununla beraber 50 eyaletten 36'sında valiler ve eyalet meclisi üyeleri de belli olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal