‘Bu Zirveyle Küçük Bir Başlangıç Yapmayı Hedefliyoruz’

Malezya Başbakanı Mahathir, "Biz kimseyi dışlamıyoruz. Bu zirveyle küçük bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

19.12.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-08:56) ‘Bu Zirveyle Küçük Bir Başlangıç Yapmayı Hedefliyoruz’

Kuala Lumpur Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, 2019 Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, bu zirvede din üzerine değil, Müslümanların mevcut durumu üzerine müzakereler yapacaklarını söyledi. Mahathir, "Hepimiz biliyoruz ki Müslümanlar kendi ülkelerinde bir kriz halindedir. Vatandaşlarının ülkelerini terk edip gayrimüslim ülkelere göç etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mahathir, diğer taraftan bazı Müslümanların birbirlerine karşı şiddet ve zorbalık uyguladığını kaydederek, "Bu sorunların nasıl çıktığını bilmek zorundayız. İç savaş ve birçok felaketin nedenleriyle başa çıkmalı ve bu sorunları azaltarak dinimizin itibarını onarmalıyız." şeklinde konuştu.

"Zirveden Çıkan Sonuçları Daha Büyük İnisiyatiflere Götürebiliriz"

İslam alemindeki sorunların ve sebeplerinin anlaşılmasının önemine işaret eden Mahathir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bazı ülkelerin yıkılmış oldukları halde kalkındıklarını gördük. Ama Müslüman ülkelerin çoğu, bırakın kalkınmayı, iyi yönetimi bile başaramadılar. Bu gerçekten bizim dinimiz mi? İslam mı bunlara sebep oluyor? Bu meseleler zirve kapsamında yüksek seviyede birkaç ülke ile birlikte tartışılacak. Biz kimseyi dışlamıyoruz. Bu zirveyle küçük bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz. Böylece fikirlerimiz ve önerilerimiz kabul görürse zirveden çıkan sonuçları daha büyük inisiyatiflere götürebiliriz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal