Bu Katliamlar Hiç Konuşulmadı! İşte Korkunç Rakam

Suriye’de 30 farklı gruptan 35 bin Şii milis muhaliflere karşı Esed saflarında savaşıyor.

13.03.2016-14:01 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-15:58) Bu Katliamlar Hiç Konuşulmadı! İşte Korkunç Rakam

Arap Birliği tarafından terör listesine alınan Lübnan merkezli Hizbullah grubu başta olmak üzere Suriye'de 30 Şii grup muhaliflere karşı Esed saflarında savaşıyor. İran Devrim Muhafızları'nın da aralarında bulunduğu binlerce Şii savaşçı, İran dini lideri Ayetullah Hamaney tarafından özel olarak görevlendirilen General Kasım Süleymani tarafından yönetiliyor.

Yemen, Pakistan, Afganistan, Bahreyn, Azerbeycan, İran, Irak, Mali, Nijer gibi Afrika ülkelerinden gelenlerin de aralarında yer aldığı Şii gönüllülerin eğitim ve diğer ihtiyaçları İran rejimi tarafından karşılanıyor.

TÜRBE BAHANESİ İLE GELDİLER

2013 yılında Şam'da bulunan Seyyide Zeynep Türbesi'ni koruma amaçlı geldiklerini resmen ilan eden Şii gruplardan bazıları 2011'de başlayan savaşın ilk günlerinden bu yana Suriye Baas'ı ile birlikte Suriyeli direnişçilere karşı mücadele ediyor.

Sayıları 30'u bulan ve farklı ülkelerden gelen Şii milislerden oluşan gruplardan bazıları, Hizbullah, Ebul Fadl Abbas, Asaeb Ehlül Hak, Liva Fatimiyyun, Liva Zulfikar, Feylak el Bedir, Ensarullah el Husiy, Feylak Haras el Savra, Ceyş İmam el Mehdi, Saraya el Zahra.

ESED SARAYINI BİLE KORUYAMAZ

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı Müsteşarı General Adnan Süleyman savaş başladığında Esed Ordusu'nun 375 bin muvazzaf askeri olduğunu ve 2013 yılında bu sayının 120 binlere düştüğünü şu an ise 75 bin civarında rejim askerinin bulunduğu belirtti.

General Süleyman, "Şii milisler imdadına yetişmese Esed şu an kendi sarayını dahi koruyamazdı" dedi. Türkmen General Süleyman, Suriye genelinde halen en az 35 bin paralı Şii milisin kendilerine karşı savaştığını ve şu ana kadar 8 bin civarında Şii milisin de öldürüldüğü bilgisini verdi.

Şİİ KATLİAMLARI HİÇ KONUŞULMADI

“Halep, Şam, Hama, Lazkiye, Deir ez-Zor, Rakka, Haseke, İdlip, Humus ve Dera cephelerinde düşman hatlar yüzde 40 ila yüzde 65 oranında Şii'lerden oluşuyor” diyen Adnan Süleyman, Kusayr, Resm Nafi, Hardedneyn başta olmak üzere Şiiler'in Suriye'de 13 toplu katliam gerçekleştirdiğini ve binlerce sivilin işkence edilerek öldürülmesinden doğrudan sorumlu olduğunu, ancak bunun hiçbir biçimde uluslararası kamuoyu tarafından gündeme getirilmediğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal