Bu Defa Almanya Erken Seçim Açıklaması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçimler öncesinde Avrupa'da yaşamakta olan Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapacağını açıklamasının ardından, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Küstah ifadeler içeren açıklamalarda bulundu.

23.04.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-13:54) Bu Defa Almanya Erken Seçim Açıklaması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçimler öncesinde Avrupa'da yaşamakta olan Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapacağını açıklamasının ardından, Almanya Dışişleri Bakanı açıklamalarda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı siyasilerin Almanya'da seçim kampanyası yürütmesine izin verilmeyeceğini ifade etti. Bu hafta Hollanda ve Avusturya'dan da benzer açıklamalar gelmişti.

Avrupa’da bulunan haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kanada’nın Toronto kentinde G7 dışişleri bakanları toplantısına katılan Alman Bakan Maas, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Heiko Maas, “Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanya’da seçim kampanyası yürütülmeyecek” şeklinde konuştu. Maas, “Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile geçen yıl yaşanan tartışmaların tekrarlanmamasını diliyor olmasının altını çizen Bakan Maas, “yaşanan bu tartışmanın her iki tarafa da faydası olmadığını” belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AVRUPA’DA TÜRK VATANDAŞLARA SESLENECEĞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü NTV televizyonunda verdiği demeçlerde, “Büyük ihtimalle şu anda yurt dışındaki hazırlığımız tamam. Şöyle 10-11 bin kişilik bir kapalı spor salonunda, şu anda ülkeyi açıklamayacağım, orada uluslararası kuruluşun inşallah toplantısında bulunacağım ve orada Türk vatandaşlarıma sesleneceğim. Ve büyük ihtimalle de Avrupa’yı orada toparlayacağız, orada da inşallah bu konuşmamızı yapacağız” demişti.

Türkiye’de 16 Nisan 2017’de yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasa değişikliği referandumu öncesinde, Türk bakanların Almanya’da katılacakları seçim etkinlikleri yerel yönetimlerin kararı sonrası iptal edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iptal kararlarını “Nazi uygulamalarına” benzetmesi, Almanya’da tepkilere yol açmış ve iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginlik yaşanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal