Bruce Lee'ye Milyonluk Tazminat Davası

Dünyanın en farklı dövüş sanatları ustalarından biri olan Bruce Lee'nin kızı yemek zincirine 30 milyonluk tazminat davası açtı.

27.12.2019-22:50 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-22:27) Bruce Lee'ye Milyonluk Tazminat Davası

Bruce Lee'nin kızı 'Babamın fotoğrafını izinsiz kullandı' dediği fast food zincirinden 30 milyon dolar tazminat istedi. Hong Kong doğumlu Amerikalı oyuncu ve dövüş sanatları piri Bruce Lee'nin kızı Shannon Lee, logosunda baba Lee'nin görselini kullanmakla suçladığı bir fast food zincirine 30 milyon dolarlık tazminat davasında bulundu.

Çin genelinde 600 kadar şubesi olduğu belirtilen Real Kungfu adlı şirketin logosunda Bruce Lee'ye benzeyen ve Kung Fu pozu veren bir figür yer alıyor. Şanghay'daki bir mahkemede görülecek davanın başvuru dilekçesinde logonun kaldırılması talep ediliyor.

'15 yıldır bu logoyu kullanıyoruz'
Real Kungfu ise 15 yıldır kullandıkları bu logonun Çin Patent Dairesi tarafından onaylandığını söylüyor.

1973'te ölen Bruce Lee'nin fikri mülkiyet hakları Shannon Lee'nin başkanı olduğu Bruce Lee Enterprise adlı şirketin sorumluluğunda.

Şirketin internet sitesinde "Şirketimiz kişisel gelişim, pozitif enerji ve küresel uyum konusunda esin kaynağı olması için Bruce Lee'nin sanat ve felsefesini yaymayı ve dövüş sanatlarının enerjisini canlı tutmayı amaçlamaktadır" deniyor.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal