Brezilya'dan Beklenmedik Kudüs Açıklaması!

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, seçim kampanyası vaatlerini yerine getirmenin bir parçası olarak Brezilya Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma niyetinde olduğunu belirtti.

02.11.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-11:58) Brezilya'dan Beklenmedik Kudüs Açıklaması!

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, seçim kampanyası vaatlerini yerine getirmenin bir parçası olarak Brezilya Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma niyetinde olduğunu belirtti. Brezilya Birleşik Devletler ve Guatemala'dan sonra elçiliğini Kudüs'e taşıyan üçüncü ülke olacak. Perşembe günü yayınlanan bir tweetde Bolsonaro, “İsrail egemen bir devlettir ve buna saygı göstereceğiz.” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı seçilen Bolsonaro, kararını takiben Arap dünyasında sorunlardan kaçınmak istediğini söyledi. "Brezilya, herkesin barış içinde yaşadığı bir millettir ve kimseyle ilgili sorun yaşamak istemeyiz. Dünya ile ilişkilerimizi kötüleştirecek olan olayları yok etmek istiyoruz. Elçiliğimiz Kudüs’e taşınması bi. ölüm kalım meselesi değil, hem İsrail'e hem de Arap dünyasına saygıyla yaklaşıyoruz. " dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bu plana sıcak bir karşılama ile cevap verdi. Netanyahu, resmi bir açıklamada, “Brezilya Büyükelçiliğini Kudüs'e, tarihi, doğru ve heyecan verici bir adım atma niyetinden ötürü dostum, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu kutluyorum” dedi. İsrail Başbakanı daha önce Brezilyalı cumhurbaşkanının seçim zaferini kutlamış ve onu İsrail'i ziyaret etmeye davet etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal