Brezilya’da Vali Türkiye’den Gelen Solunum Cihazlarını Paylaştı

Ülkenin en büyük şehri Sao Paulo’nun valisi, Türkiye’den Brezilya’ya gönderilen 650 yerli ve milli solunum cihazını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

19.06.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-12:04) Brezilya’da Vali Türkiye’den Gelen Solunum Cihazlarını Paylaştı

Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden Covid-19 nedeniyle ağır kayıp veren Brezilya’da şu ana dek 983 bin 359 kişide rastlanan virüs 47 bin 869 can aldı. Ülkede devamlı artan vaka sayısıyla solunum cihazı yaşayan ülkede, 8 bini aşkın kişinin de entübe edildiği ifade ediliyor.

Bu tür hastaların bağlanması gereken solunum cihazlarının eksikliği ülkede yaşanan vefatların artmasına yol açarken, Türkiye kendi yerli ve milli solunum cihazlarından bu ülkeye 650 adet gönderdi.

Artan can kayıpları sonrası Türkiye’den istedikleri ve üzerinde ‘Made in Türkiye’ yazan solunum cihazları 7 Haziran’da Brezilya’ya gönderildi.

Ülkede coronavirüs salgınının merkez üssü olan Sao Paulo şehrinde Vali Joao Doria, artık solunum cihazı sorunu yaşamadıklarını belirtmek için hastanelerden cihazların fotoğraflarını paylaştı.

Fotoğraflarda dikkat çeken ayrıntı ise cihazlardaki ‘Made in Türkiye’ etiketi oldu.

Vali, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında, devlet hastanelerine 2 bin 72 solunum cihazı gönderildiği ve bu ay teslim edildiğini dile getirdi. Doria ayrıca iç ve kıyı kentlerine de 129 solunum cihazı teslim edildiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal