Brezilya'da, Son 10 Günde 8 Bin Yangın

Brezilya'nın Cerrado sınırlarında kendisini gösteren yangınların etkisinin, Amazon yangınlardan bile daha çok olduğu sonucuna varıldı.

12.09.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-16:41)

Brezilya'nın Cerrado sınırlarında kendisini gösteren yangınların etkisinin, Amazon yangınlardan bile daha çok olduğu anlaşıldı.

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nün gündeme getirdiği istatistikler, geniş yeşil bir alan olan Cerrado'da 1-10 eylül arasında meydabna gelen yangın sayısının, Amazon'dakinden çok olduğu açıklandı. 

İstatistiklere göre, 1-10 arasında Cerrado'da 8 bin 12, Amazon'da ise 7 bin 457 yangın meydana geldi.

Yetkililer,bu mevsimlerde genellikle sıcak ve kurak geçen Cerrado'da, hava sıcaklığının son birkaç gün içinde alışılmadık şekilde yükselmesiyle alevlerin giderek ilerlediğini bildirdi.

Yerel bir haber ajansı olan G1, Santa Catarina bölgesinde meydana gelen yangınların, Serra do Tabuleiro eyalet parkında 500 hektarlık alandan fazlasını etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Görevliler, korunmakta olan bu alanda acil durum çağrısında bulundu.

Bununla birlikte,  ülkede bu senenin başından beri çıkan yangın sayısının 100 bini geçtiği ve bu rakamın, geçen yıla istinaden  nerdeyse yüzde 45 arttığını açıkladı.

Sao Paulo Üniversitesi'nde iklim bilimci Carlos Nobre, yangınların insanlar tarafından çıkarıldığınıbelirtti.

Hiçbir yangının doğal yollarla oluşmadığını dile getiren Nonre, "Daha sıcak ve daha az nemli olan kurak dönem, yangınların daha fazla yayılmasına neden oluyor." diye konuştu.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal