Brezilya'da Covid-19’dan Can Kaybı 159'a Yükseldi

Brezilya'da son 24 saatte 23 kişi yeni tip coronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken, virüse yakalananların sayısı 4 bin 579 oldu.

31.03.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-09:16) Brezilya'da Covid-19’dan Can Kaybı 159'a Yükseldi

Latin Amerika ülkeleri arasında salgının en fazla etkilediği Brezilya’da virüs nedeniyle 159 kişi öldü.

Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta yaptığı basın toplantısında, ülkede son 24 saatte yeni tip coronavirüs sebebiyle 23 hastanın daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Virüsün neden olduğu can kayıplarının sayısının 159'a yükseldiğini belirten Mandetta, pandemiyle savaşmak adına yeterince donanımı olmadıklarını ifade etti.

Diğer taraftanCovid-19’la mücadelede alınan tedbirleri “kuruntu” şeklinde adlandıran Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgın sebebiyle acil durum kararı alan valilere bu düşüncesini tekrarlayarak, karantina ve tedbirlerin abartılı olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Ülkesinin ulusal televizyon programında geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmasında, yeni tip coronavirüs pandemisini ciddiye almadığını gösteren Bolsonaro, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” şeklinde konuşmuştu.

Brezilya’da salgının en fazla rastlandığı Rio de Janeiro ve Sao Paulo eyaletlerinde virüsün yayılmasının önüne geçebilmek adına 18 Mart'ta acil durum ilan edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal