Brezilya, FETÖ Üyesi Olan Ali Sipahi'yi Türkiye'ye İade Etmeme Kararı Aldı

Brezilya, FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle Türkiye'nin iadesini talep ettiği Ali Sipahi'yi iade etmemeye karar verdi.

07.08.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-11:15) Brezilya, FETÖ Üyesi Olan Ali Sipahi'yi Türkiye'ye İade Etmeme Kararı Aldı

Brezilya'daki en üst mahkeme olan Federal Yüksek Mahkeme, Sipahi'nin Türkiye'de adil bir biçimde yargılanma garantisi olmadığına karar verdi.

Mahkemedeki beş yargıç kararı oy birliğiyle verdi.

Yargıç Edson Fachin, "İade edilecek kişinin bağımsız bir yargıç tarafından tarafsız bir biçimde yargılanacağının garantisi yok" dedi.

Brezilya Başsavcılığı da Sipahi'nin iade edilmemesi doğrultusunda tavsiyede bulunmuştu. Başsavcılığın bu kararının gerekçesi ise örgütün "herhangi bir terör eylemine karıştığına yönelik bir delil olmaması" olarak gösterilmişti.

12 senedir Brezilya'da ikamet eden 31 yaşındaki restoran işletmecisi Sipahi, bu sene bir süre cezaevinde kalmasının ardından Federal Yüksek Mahkeme kararını duyurana dek serbest bırakılmıştı.

Brezilya ve Türkiye vatandaşı olan Sipahi'nin avukatı, müvekkilinin Bank Asya'ya para yatırdığı için örgüte mensup olmakla suçlandığını ifade etmişti.

Brezilya gazetesi Estado de S. Paulo'ya göre Brezilya'da örgütle alakası olan yaklaşık 300 kişi ikamet ediyor ve Türkiye bunlardan en az 10'unun iadesini istiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal