Brezilya Eski Devlet Başkanı Michel Temer Yeniden Hapse Girecek

Brezilya Mahkemesi, yolsuzluk yapmak ve suç örgütü lideri olmakla suçlanan Michel Temer'in yeniden cezaevine girmesine karar verdi.

09.05.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-12:08)

Brezilya 2. Federal Bölge Mahkemesi, Angra 3 nükleer santralinin yapımında yolsuzluk yapmak ve suç örgütü lideri olmakla yargılanan eski Devlet Başkanı Michel Temer'in tutuklanarak tekrar cezaevine dönmesine karar verdi.

Temer, 2. Federal Bölge Mahkemesi'nin kararından sonra evinin önünde bekleyen yerel basın üyelerine, perşembe günü gönüllü olarak mahkemeye gideceğini belirtti.

Angra 3 nükleer santral inşaatının yüklenici firmalarından Engevix mühendislik firmasının sahibinin iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın araştırmaları neticesinde rüşvet almak ve yolsuzluk yapmakla suçlanan Michel Temer, 21 Mart'ta Rio de Janeiro 7. Federal Ceza Mahkemesin'in kararı ile tutuklanmıştı.

İTİRAZ SONUCU SERBEST KALMIŞTI

Michel Temer, 4 gün tutuklu kalmasının ardından, avukatlarının itirazı sonucunda 25 Mart tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"Arındırma operasyonu" doğrultusunda tutuklanıp, serbest kalan Temer hakkında araştırmalarını sürdüren Cumhuriyet Başsavcılığı, eski başkanın liderlik ettiği suç örgütünün yaptığı yolsuzluğun 1,8 milyar Brezilya realine (450 milyon dolar) ulaştığını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal