Brezilya Dünya Sağlık Örgütünden Çekilebileceğini Açıkladı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz." dedi.

06.06.2020-07:59 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:18) Brezilya Dünya Sağlık Örgütünden Çekilebileceğini Açıkladı

Brezilya'dan aktarılan bilgiye göre, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro resmi devlet başkanlığı konutu Alvorada Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu.

Bolsonaro, halkın Brezilya'daki durumu ülke dışından öğrenmesinin luzumsüz olduğuna işaret ederek, "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz." dedi.

Nüfusu 210 milyonu geçen Brezilya'da 35 bin 26 kişinin ölümüne sebep olan Covid-19, şimdiye dek 645 bin 771 kişide ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ayının sonunda, Çin'in DSÖ üzerinde hakimiyet kurduğunu işaret edip, organizasyonun ABD'nin "esaslı reform" talebini yerine getirmediğini belirterek, ülkesinin DSÖ ile ilişkisini kestiğini açıklamıştı.

ABD'den sonra Covid-19 sıralamasında ikinci olan Brezilya, Latin Amerika'da salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen virüsü "küçük bir grip" olarak adlandıran Bolsonaro, salgına karşı yeterli önlem almadığı için eleştirilmiş ve salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede bir ayda 2 sağlık bakanı değişmişti.

BREZİLYA'DA SON DURUM

Brezilya Sağlık Bakanlığının kayıtlarına göre, ülkede coronavirüs (Covid-19) sebepli ölüm sayısı son 24 saatte 1026 artarak 35 bin 47 oldu. Ülkedeki vaka sayısı da 31 bin 65 artışla 646 bin 6 oldu.

Coronavirüs araştırma sitesi Worldometer'den akatarılan kayıtlara göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün olduğu Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal