Brezilya Devlet Başkanı, Eski Başkanı Tutuklayan Hakimi Bakan Yaptı!

Brezilya'nın yeni devlet başkanı Jair Bolsonaro, eski başkan ve rakibi olan Lula Da Silva'yı tutuklayan yargıcı adalet bakanı yaptı.

02.11.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-12:53) Brezilya Devlet Başkanı, Eski Başkanı Tutuklayan Hakimi Bakan Yaptı!

Brezilya Devlet Başkanı olan aşırı sağcı Jair Bolsonaro, seçimlerdeki rakibi ve eski Devlet Başkanı Lula Da Silva'nın tutuklanmasını sağlayan yargıç Sergio Moro'yu adalet bakanı yaptı.

46 yaşındaki yargıç Sergio Moro, Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın hakkında yolsuzluk yaptığı iddiası ile 9 sene 6 ay hapis cezası verildiği ve ülkenin petrol şirketi Petrobras'a dönük yolsuzlukları soruşturan ve "Araba Yıkama Operasyonu" ismiyle tanınan operasyonu idare ediyordu. Lula'nın tutuklanmasından önce anketlerde Bolsonaro'dan önde olduğu tahmin ediliyordu. Lula'nın tutuklanmasıyla beraber adaylığı da iptal edilmişti.

Sergio Moro, bugün yayımladığı mesajda 22 yıldır vazife yaptığı Federal Mahkemeden ayrılma kararını rahat vermediğini ancak yolsuzluklar ve organize suçla mücadelede sağlam bir yol haritası düzenlenmesinde daha etkili olmak için Bolsonaro'nun teklifini kabul ettiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal