Brexit Krizi Güven Oyuna Rağmen Devam Ediyor

İngiltere Başbakanı May, partisinin parlamento grubundaki güven oylamasından galibiyetle çıktı fakat krize neden olan Brexit anlaşmasının geleceği hakkındaki belirsizlikler sürüyor.

14.12.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-13:01) Brexit Krizi Güven Oyuna Rağmen Devam Ediyor

İngiltere Başbakanı May, partisinin parlamento grubundaki güven oylamasından galibiyetle çıktı fakat krize neden olan Brexit anlaşmasının geleceği hakkındaki belirsizlikler sürüyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, dün düzenlenen oylamada, partisinin meclis grubunun güvenini kazandı fakat güvensizlik oyu veren 117 milletvekili, İngiliz siyasetçinin en önemli projesi olan Brexit anlaşması için tehdit durumunda olmayı sürdürüyor. May destekçileri, partinin 3'te 2'sinin "güven" ifade ettiğini belirtirken, karşıtlar, İngiliz Başbakanın partisinin 3'te birinin güvenini kaybetmiş olduğunu vurguluyor.

Parti nizamı gereği May hakkında parti içinde 12 ay sürsünce güven oylaması talep edilemeyecek fakat bu May'in güç sağladığını ifade etmiyor. Parlamentodaki dengeler ve oylamalar May için "hayati tehlike" statüsünde olmaya devam edecek.

May, geçen salı Brexit anlaşmasının parlamentoda oylanmasını başarı ihtimali olmadığı için ertelemişti. Anlaşma, Kuzey İrlanda hakkında içerdiği "tedbir maddesi" sebebiyle hem parti içindeki sert Brexitçilerin, hem de May'in azınlık hükümetine dışarından destek veren Demokratik Birlik Partisin (DUP)’den ret oyu alacaktı.

May geçen hafta parlamentoda düzenlenen kritik oylamalarda parti içi muhalefetin muhalefet partileri ile beraber hareket etmesi nedeniyle yenilgiye uğramıştı. İngiltere'nin AB'den resmen ayrılacağı 29 Mart 2019'a yaklaşık 3 ay kaldı fakat parlamentodaki Brexit oylamasının ocaktan önce yapılması düşünülmüyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal