Brexit Görüşmelerinde Önemli Gelişme

İngiltere, Avrupa Birliği'nden bir türlü kopamıyor. Bugün yaşanan son gelişmede yoğun süren müzakerelerin ardından İngiltere ile AB arasındaki Brexit ticaret görüşmeleri 'anlaşma koşulları nedeniyle askıya alındı.

05.12.2020-00:37 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-01:58) Brexit Görüşmelerinde Önemli Gelişme

58 yıllık tarihinde ilk kez bir ülke geçtiğimiz yıllarda  Avrupa Birliği'nden ayrılmayı oylamış yapılan refrandumda  İngiltere halkı yüzde 67 oranında ayrılmaya evet demişti.

Yılan hikayesine dönen Brexit sürecinde bugün önemli bir gelişme yaşandı. Görüşmeler, 'anlaşma koşulları' sebep gösterilerek askıya alındı.

AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier yaptığı paylaşımda, adil rekabetin sağlanması, denetim ve balıkçılık konularında önemli farklılıklar nedeniyle AB ile İngiltere arasında anlaşma koşullarının sağlanamadığını belirtti.

Barnier, İngiltere'nin Brexit Müzakerecisi David Frost ile müzakerelere ara verme kararı aldıklarını, üstlerine bilgi vereceklerini, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in durumu yarın değerlendireceklerini ifade etti.

'ANLAŞMA OLMAZSA NE OLACAK'

Anlaşmaya varılamaması halinde iki taraf arasındaki ticari ilişkiler, 31 Aralık sonrasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına göre yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal