Braun: Merkel'in Coronavirüse Yakalanmadığı Konusunda İyimseriz

Başbakanlık ve Federal Özel İşler Bakanı Helge Braun “Alman Şansölyesi Angela Merkel, daha sonra coronavirüs testi pozitif çıkan bir doktorla yalnızca kısa bir temasta bulundu, bu nedenle virüse yakalanmama şansı yüksek” dedi.

23.03.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:00) Braun: Merkel'in Coronavirüse Yakalanmadığı Konusunda İyimseriz

Başbakanlık ve Federal Özel İşler Bakanı Helge Braun “Alman Şansölyesi Angela Merkel, daha sonra coronavirüs testi pozitif çıkan bir doktorla kısa bir temasta bulundu, bu nedenle virüse yakalanmama şansı yüksek” dedi.

Merkel, pozitif test sonucunu öğrendikten sonra dün (Pazar) karantinaya girdi.

Başbakanlık ve Federal Özel İşler Bakanı Helge Braun, Merkel’in doktorla yalnızca kısa bir süre temas halinde olduğunu söyledi.

Braun, pazar günü geç saatlerde ARD televizyonuna verdiği demeçte, "Şansölyenin belki de hiç virüse yakalanmadığı konusunda iyimseriz." dedi.

65 yaşında olan Merkel’in, çalışmalarına evden devam edeceği ve önümüzdeki birkaç gün içinde tekrar tekrar test edileceği, henüz kesin bir test için henüz çok erken olduğu açıklandı.

ALMANYA'DA CORONAVİRÜS

Halk sağlığı ajansı Robert Koch Institute (RKI) bugün yaptığı açıklamada, Almanya'da teyit edilen coronavirüs vakalarının sayısı 22 bin 672'ye yükseldiğini ve 86 kişinin virüs kaynaklı hayatını kaybettiğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal