Boykot Kararları Sonrası İsrail'den Macron'a Destek

İsrail, Fransa'da son dönemlerde yükselen İslam karşıtlığı nedeniyle Fransız mallarına karşı başlatılan boykot çağrılarına tepki göstererek Fransa'ya destek verdi.

27.10.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-12:54) Boykot Kararları Sonrası İsrail'den Macron'a Destek

Fransa'de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam ve müslüman karşıtı açıklamaları ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına yansıtması, İslam dünyasında büyük tepkilere neden oldu. Macron'un bu davranışlarına tepki olarak Kuveyt, Katar, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas gibi birçok ülkede Fransız ürünleri için boykot çağrısı başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu boykot çağrılarına destek vererek "Milletime sesleniyorum. Nasıl ki Fransa Türk mallarını satın almayın diyorsa siz de sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN DESTEK

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Twitter hesabından Fransa'ya yapılan boykot hakkında paylaşımda bulundu. Haiat, Fransız mallarına yönelik yapılan boykot çağrılarının İsrail'e karşı yapılan boykot ile benzer olduğunu öne sürdü.

Fransa'da müslümanlara yapılan muamele ile İkinci Dünya Savaşı öncesinde Avrupa'daki Yahudilere karşı uygulanan ırkçılığın kıyaslanmasını kabul edilemez olarak nitelendiren Haiat, "İsrail, Fransa'daki İslamcı aşırılığa karşı mücadele ile İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Avrupa'da Yahudilere yönelik Nazi politikası ve ırkçılık arasında yapılan 'iğrenç' karşıtlaştırmayı reddediyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal