Bosna Hersekli Başkandan Tarihi Sözler

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Avrupalı Türklere hitabında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için tarihi sözler söyledi.

20.05.2018-19:36 - (Son Güncelleme: 20.05.2018-20:03)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olarak teşrif ettiği Saraybosna’daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic, Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarını bir arada görmekten kıvanç duyduğunu ifade etti.

Başkan Bakir İzetbegovic, “Biz uzun yıllardır beraberdik, beraber yaşadık, beraber mücadele ettik. Son kez Çanakkale’de Boşnaklar da kendi ülkesi gibi Türkiye’yi savundu’’ şeklinde konuştu.

Tarihin iki milleti ayırdığını fakat iki ülkenin kaderinin aynı olduğunu öne çıkaran Bakir İzetbegovic, “Türkleri de Boşnakları da dinlerinden, kimliklerinden koparmak istediler’’ ifadelerini kullandı.

Başkan İzetbegovic, Allah’ın her yüzyılda bir kez birini bahşettiğini ve bu kişinin milletini dinine döndürdüğünü vurgulayarak, “Bizim Aliya İzetbegovicimiz vardı. Allah’ın yardımıyla ayakta kaldık” diye konuştu.

Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, bugün Türkiye’nin birçok zorlukla mücadele ettiğinin altını çizerek, hem içeride hem dışarıda düşmanlarla mücadele eden Türkiye’nin milyonlarca mülteciye sahip çıktığını ve her şeye rağmen ilerlemeye devam ettiğini öne çıkardı.

Bugün Türk milletinin de Allah’ın kendilerine bahşettiği bir kişiye sahip olduğunu vurgulayan Bakir İzetbegovic, “Bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım edin, onu destekleyin. Doğru yolda olmalısınız. Siz Avrupalı Türkler, liderinize destek olmalısınız’’ ifadelerini kullandı.

Avrupa’da ki Türklere hitap eden başkan, lidere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek cesaretli olmak gerektiğine vurgu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal