Bosna Hersek ve Sırbistan'da Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bosna Hersek ve Sırbistan'da Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

19.06.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-16:17)

Bosna Hersek ve Sırbistan'da Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bosna Hersek İslam Birliğinin emriyle, başkent Saraybosna'daki üç ayrı camide öğle namazından sonra kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda kişi katılım sağladı.

Gıyabi cenaze namazının kılındığı başkentteki Hünkar Camisinin avlusuna Mursi'nin fotoğrafları asılırken, namaza Bosna Hersek'teki Mısırlı vatandaşlar da katıldı.

Hünkar Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazını kıldıran Saraybosna Başimamı Kenan Music, ABD'de eğitim gördüğü esnada Mursi'nin ev arkadaşı olan bir adamdan duyduklarını cemaate aktararak, "O (Mursi), sabah namazından önce camiye gelip eşiyle beraber camiyi temizlerdi, bunu kimse bilmezdi, kendisi de bundan asla söz etmezdi." sözlerini kullandı.

'ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLDÜ'  

Music, Mursi'nin vefatının İslam alemi için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Allah yolunda öldürüldü. Bizler rahatlıkla onun şehit olduğunu söyleyebiliriz." ifadesinde bulundu.

Saraybosna'daki İstiklal Camisi ve İlidza Merkez Camisi'nin yanı sıra Zenica kentindeki üç camide, Zepca, Zavidovici, Maglaj, Tesanj, Doboj ve Teslic kentlerinde, Sırbistan'da da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrinde Mursi için gıyabı cenaze namazı kılındı.

Şehit Abdülaziz Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda Novi Pazarlı katıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal