Bosna Hersek Basını da Soykırım İnkarcısına Nobel Verilmesine Tepki Gösterdi

Bosna'daki soykırımı inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne hak kazanmasına ilişkin gösterilen tepkiler, Bosna Hersek gazetelerinin manşetlerine de yansıdı.

11.12.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-17:09) Bosna Hersek Basını da Soykırım İnkarcısına Nobel Verilmesine Tepki Gösterdi

Bosna Hersek'in en yüksek tirajlı gazetesi Dnevni Avaz, "Rezillik" başlığıyla yayımladığı haberde, Nobel ödülünün Handke gibi soykırım inkarcısı birine verilmesine gösterilen tepkiyi manşetine taşıdı.

Srebrenitsalı soykırım kurbanlarının tepkilerine de yer verilen haberde, Nobel Komitesinin faşizmin desteklenmesine katkı sağladığı yorumları da yer aldı.

Oslobodjenje gazetesi ise manşetine "Soykırımı İnkara Nobel" ifadelerini taşırken, ödülün Handke'ye bizzat İsveç Kralı 16. Carl Gustav tarafından takdim edildiği hatırlatıldı.

Öte yandan, Sırbistan medyası Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü almasını çok fazla öne plana çıkarmadı.

Politika gazetesinin haberinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin ödül törenini boykot etmesine rağmen Handke'nin dün gece Stockholm'de ödülünü aldığı belirtildi.

Haberde ayrıca Nobel Edebiyat Ödülü'nün Handke'ye verilmesinin kamuoyunda iyi bir yankı uyandırmadığı da belirtilerek Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan tepkiye de yer verildi.

Hırvatistan'ın köklü gazetelerinden Jutarnji ise Handke ile ilgili haberi "Zıtlıkların sonu gelmiyor" ifadeleriyle manşetine taşıdı.

Türkiye ve Hırvatistan'ın yanı sıra bazı bölge ülkelerinin de dün geceki ödül törenini boykot ettiği hatırlatılan haberde, Sırbistan ve Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nden (RS) bazı temsilcilerin törene katıldığı ifade edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal