Boş Oturmaktan Sıkılan Personel Şirketi Şikayet Etti! Davayı Kazanıp Tazminat Aldı

Fransa'da bir parfüm şirketinde çalışan personel, kendisine çok az iş verildiğini, boş oturmaktan sıkıldığını ve bunalıma girdiğini öne sürerek şirketten davacı oldu. İşçiyi haklı bulan mahkeme, şirketin 382 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

09.06.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:04) Boş Oturmaktan Sıkılan Personel Şirketi Şikayet Etti! Davayı Kazanıp Tazminat Aldı

Dünyanın birçok yerinde işveren ve çalışan arasında mesai ücreti, çalışma saati gibi konulardan dolayı davalar görülürken, Fransa'da tam tersi bir dava yaşandı. Interparfurms şirketinde çalışan 48 yaşındaki Frederic Desnard, neredeyse kendisine hiç iş verilmediğini ve yaşadığı can sıkıntısıyla bunalıma girdiğini öne sürdü. Konuyla iglili olarak açıklamalarda bulunan Desnard, "İşe 9'da ya da 10'da gitsem bile kimse umursamıyordu. Birkaç parça kağıt aldıktan sonra gün boyunca yapacak başka hiçbir işim olmuyordu." dedi.

"İNTİHAR ETMEKTEN BAHSEDİYORDU"

Desnard, bu süreci 'günlük aşağılanma' olarak nitelendirirken, ruhsal çöküntü nedeniyle 7 ay boyunca işe gidemedi ve ardından kovuldu. Konuyu mahkemeye taşıyan Desnard, davada eski bir arkadaşı ifade verdi ve "Desnard hiçbir şey yapmamaktan bıkmıştı. Bu durum onu depresyona sokmuş ve sürekli intihar etmekten bahsediyordu." şeklinde konuştu.

"İNSANLAR İÇİN BİR YOL AÇACAK"

Mahkeme heyeti davada Desnard'ı haklı buldu. Mahkeme, çalışanına iş vermeyen şirketin psikolojik taciz uyguladığını ve bu nedenle 50 bin euro (382 bin TL) tazminat ödemesine karar verdi. Kendi yaşadıklarının emsal olacağını söyleyen Desnard, "Bu karar içinde bulundukları durumu tarif edemeyen insanlar için bir yol açacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, The Times'ın haberine göre Fransa'da çalışanların yüzde 30'u iş yerinde sıkılmaktan şikayetçi. Haberde, maaşlarını alan ancak çok az iş verilen çalışanların bu şekilde istifa etmeye zorlandığı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal