Borrell: Suriye'de İşlenen Kitlesel Suçlar Cezasız Kalmamalı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, Avrupa’nın Suriye halkına sırtını dönmeyeceğini savunarak, Suriye’de işlenen kitlesel suçların cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

30.06.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-11:26) Borrell: Suriye'de İşlenen Kitlesel Suçlar Cezasız Kalmamalı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin birlikte gerçekleştirdiği "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi Konferansı" başlıklı 4. Brüksel Konferansı'nın bakanlar düzeyinde düzenlenecek toplantısından önce video paylaşımında bulundu.

Suriye savaşının 10’uncu yılında olduğumuzu kaydeden Yüksek Temsilci Borrell, savaşın büyük acılara sebep olduğunu, Suriye halkının hala korku içinde yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

Suriye'nin Avrupa Birliği’nin komşusu olduğu ve istikrarının önemli olduğunu vurgulayan Yüksek Temsilci, AB’nin hem Suriye'ye hem de mültecilerin bulunduğu komşu ülkelere destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Borrell, "Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkeler çok sayıda sığınmacıya kapılarını açarak olağanüstü dayanışma gösterdi" ifadesini kullandı.

SİYASİ ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ

Avrupa Birliği ve üye ülkelerin Suriye'ye en çok insani yardım yapanlardan olduğunu dile getiren Yüksek Temsilci, bunun yeterli olmadığını, Suriye halkının acılarını dindirmek için daha fazlasını yapmalarının gerektiğini, siyasi çözüme odaklanılması gerektiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal