Bolivya'nın Yeni Devlet Başkanı Kim Olacak?

Bolivya'da ordunun ve sokakta protestolara yol açan muhaliflerin baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales’in istifa ettiği Bolivya’da, ülkeyi seçime gönderecek geçiş hükümeti için muhalifler tarafından çalışma başlatıldı.

12.11.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-09:48)

Bolivya'da ordunun ve sokakta protestolara yol açan muhaliflerin baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales’in istifa ettiği Bolivya’da, ülkeyi seçime göndercek geçiş hükümeti için muhalifler tarafından çalışma başlatıldı.

Bu süreçte geçici devlet başkanlığı görevini üstlenmesi öngörülen muhalif Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez, başkent La Paz’daki Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi’nde (ALP) basın açıklaması gerçekleşti.

"Halkın yeni bir devlet başkanı" istediğini iddia eden ALP'nin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Anez, ellerinde ülkenin 22 Ocak'ta yeni bir devlet başkanına sahip olması için bir takvim bulunduğunu bildirdi.

Seçimlere gidilmesi için hazırlıkları en iyi biçimde yapmaya çalıştıklarını aktaran Anez, ALP'de büyük çoğunluğa sahip iktidar partisi Sosyalizm Hareketi (MAS) milletvekilleri ve senatörlerinin oturuma katılması için güvenlik garantisi verdiklerini belirtti.
Anez, ülkedeki şiddetin bitmesi için tüm taraflara bir çağrı gerçekleştirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal