Bolivya'daki Şiddet Olayları 2 Can Aldı!

Bolivya'da 20 Ekim seçimlerden bu yana etkili olan gösteri ve şiddet olaylarında 2 kişi silahla vurularak öldürüldü.

31.10.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-11:12)

Bolivya'da 20 Ekim seçimlerden bu yana etkili olan gösteri ve şiddet olaylarında 2 kişi silahla vurularak öldürüldü.

Bolivya'da, 20 Ekim Pazar günü gerçekleşen, Devlet Başkanı Morales'in kazandığı, muhaliflerin ise hile yapıldığını ileri sürdüğü seçimlerden ötürü başlayan protesto ve Morales'e destek gösterileri sürüyor.

Yerel medyadan aktarılan açıklamaya göre, Bolivya genelinde günlerdir devam eden şiddet olaylarında Montero kentinde iki kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Montero'nun haricinde başkent La Paz, Santa Cruz, Cochabamba, Tarija, Potosi ve Chuquisaca gibi önemli kentlerde de 100’e yakın kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Amerikan Devletleri Örgütünün (OAS), Morales'in isteği yönünde sonuçları kontrol etme işlemi de başladı.

OAS Genel Sekreteri Luis Almagro, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, sonuçların 10 - 12 gün içinde kesinleşeceğini aktardı. Almagro, denetimin, tutanakların yanı sıra gözlemci raporlarını ve bunların düzenli şekilde ulaşıp ulaşmayacağını da gözden geçireceğini işaret etti.

Bununla birlikte, Bolivya basınındaki haberlerde muhalif aday Carlos Mesa’nın OAS'nin denetimini önce kabul ettiği daha sonra reddettiği aktarıldı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal