BM'nin Namaz Yasağı Protesto Edildi

Kıbrıslı Türklerin ara bölgedeki Denya köyünde kılmak istedikleri cuma namazına müsade etmeyen BM'nin Kıbrıs'taki Barış Gücü'nü notayla protesto edildi.

10.11.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-10:28) BM'nin Namaz Yasağı Protesto Edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Denya köyünün eski sakinleri Kıbrıslı Türklerin, ara bölgede bulunan köylerindeki camide cuma namazı kılmak istediklerini BM Barış Gücü görevlilerine yazılı olarak illettiğini ifade ederek, etkinliğin keyfi ve dayanağı olmayan nedenlerden dolayı iptal edildiğini belirtti.

'12 SAAT KALA KEYFİ İPTAL EDİLDİ'

Açıklamada, 'Yaşanan son örnekle adada görevli olan BM Barış Gücü'nün iki tarafa adil ve eşit davranmadığı bir kezdefa daha günyüzüne çıktı. Ara bölgedeki etkinliğin yapılmasına 12 saat kala böylesi keyfi ve dayanağı bulunmayan gerekçelerle iptaline sebebiyet verilmesi Denya'nın Kıbrıslı Türk köylüleri üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır' denildi.

BM SÖZCÜSÜ: ÜZGÜNÜZ

BM'nin Kıbrıs'taki Barış Gücü Sözcüsü Aleem Siddique tarafından yapılan açıklamada ise Denya'daki camide bugün gerçekleşmesi düşünülen ibadetin yapılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Siddique, BM Barış Gücü'nün, Denya camisinde gelecekte yapılacak bir ibadet de dahil dini yükümlülüklerin yerine getirilmesine yardımcı olmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal