BM'nin Kınama Kararı Kuzey Kore'yi Kızdırdı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ülkedeki insan haklarına karşı yapılan ihlalleri ve halkın yaşadığı kötü ekonomik şartlara rağmen yürüttüğü nükleer silahlanma hedefleri sebebiyle Kuzey Kore hükümetini kınayan bir karar kabul etti. J

18.12.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-17:43) BM'nin Kınama Kararı Kuzey Kore'yi Kızdırdı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ülkedeki insan haklarına karşı yapılan ihlalleri ve halkın yaşadığı kötü ekonomik şartlara rağmen yürüttüğü nükleer silahlanma hedefleri sebebiyle Kuzey Kore hükümetini kınayan bir karar kabul etti. Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerinin liderliğinde Genel Kurul’da kabul edilen kararda, Kuzey Kore'de 10 milyon kişinin yetersiz beslendiği, kronik ve akut rahatsızlık düzeylerinin kabul edilemeyecek seviyelerde olduğunun altı çizildi.

Kararda Pyongyang hükümetinin, bu şartlar altında kaynaklarını halkının refahı için kullanmaktansa nükleer silah ve güdümlü füze geliştirme programlarına harcadığı belirtildi. Diğer yandan kararda "ülkede yaygın, sistematik ve yoğun insan hakları ihlallerinin yapılmakta olduğu’’ vurgulandı.

Aralarında Rusya, Çin, Küba ve Venezuela'nın da yer aldığı bir grup ülke verilen karara itiraz etti. Kuzey Kore'nin BM dahilindeki Büyükelçisi Kim Song, "verilen karardaki ithamları reddettiklerini" bildirerek kararı siyasi komplo olarak gördüklerini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal