BM'nin Beş Daimi Üyesinden Beklenmeyen Red!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi, 1968 Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'na olan bağlılıklarını teyit ederken geçen yılki nükleer yasağı imzalamayı reddettiler.

29.10.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-15:33) BM'nin Beş Daimi Üyesinden Beklenmeyen Red!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi, nükleer bir dünyaya ulaşmanın adım adım bir süreç olduğuna inanarak 1968 Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'na olan bağlılıklarını teyit ederken geçen yılki nükleer yasağı imzalamayı reddettiler. Rusya, İngiltere, Çin, ABD ve Fransa Pazartesi günü yapılan ortak açıklamada, nükleer yasaklama anlaşmasına karşı çıktıklarını ve imzalamayı reddettiklerini kaydetti. Yapılan açıklamada, “Nükleer silahsız bir dünyaya ulaşmanın en iyi yolunun, uluslararası güvenlik ortamını dikkate alan aşamalı bir süreçten geçtiğine inanıyoruz. Nükleer silahsızlanmaya yönelik bu kanıtlanmış yaklaşım, nükleer silahların küresel stoklarında derin düşüşler de dahil olmak üzere somut sonuçlar doğurmuştur. "ifadesini kullandılar.

BM Güvenlik Konseyi 'nin beş daimi üyesi, 7 Temmuz 2017' de düzenlenen büyük bir BM konferansında geçirilen ve henüz büyük güçlerin onaylamadığı Nükleer Silah Yasağı Anlaşması 'nın, "önemli sorunlara" hitap etmediğini "vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal