BM'den Suudi Arabistan'a 258 Maddelik Tavsiye Listesi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, aralarında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili devam eden soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" bir şekilde sürdürülmesi de dahil Suudi Arabistan'a 258 tavsiye sundu.

10.11.2018-17:45 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-17:40) BM'den Suudi Arabistan'a 258 Maddelik Tavsiye Listesi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, aralarında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili devam eden soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" bir şekilde sürdürülmesi de dahil Suudi Arabistan'a 258 tavsiye sundu. BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) Çalışma Grubu'nun 31. Oturumu'nda, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalleri inceleme altına alındı. 5 Kasım'da başlayan ve 16 Kasım'da bitecek olan EPİM Çalışma Grubu'nun 31. Oturumu'nun bugün yayımlanan raporunda Suudi Arabistan'a 258 tavsiye verildi. 47 üyeli konseyden çeşitli ülkelerin verdiği tavsiyeler arasında Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın davası ön plandaydı.

Kanada, Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili sürdürülen soruşturmanın "eksiksiz, güvenilir, şeffaf ve hızlı" yürütülmesi, Hırvatistan ise soruşturmanın Türk yetkilileriyle işbirliği içinde yürütülmesi ve sorumluların adalete teslim edilip hesap vermesi tavsiyesini sundu.

İzlanda, Cemal Kaşıkçı davasına uluslararası uzmanların da dahil edilmesi talebinde bulunurken, diğer ülkeler de Suudi Arabistan'ı Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm bilgileri itiraf etmeye davet etti.

Raporda, ayrıca Suudi Arabistan'daki kadın mahkumların serbest bırakılması, "Katar'a uygulanan tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin hemen kaldırılması" ve Yemen'deki sivillere karşı saldırıların acilen durdurulması gibi tavsiyelerde bulunuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal