BM'den Siber Suçlarla Mücadele İçin Sözleşme Kararı

BM Genel Kurulu, başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin itirazlarına rağmen Rusya tarafından hazırlanan siber suçlarla mücadele için uluslararası sözleşme yapmasını öngören karar tasarısını kabul etti.

28.12.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-13:57) BM'den Siber Suçlarla Mücadele İçin Sözleşme Kararı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin itirazlarına rağmen Rusya tarafından hazırlanan siber suçlarla mücadele için uluslararası sözleşme yapmasını öngören karar tasarısını kabul etti.
Siber suçlarla mücadele için yeni bir uluslararası sözleşme hazırlama sürecini başlatacak karar tasarısı, BM Genel Kurulunda gerçekleşen oylamada 60'a karşı 79 oyla onaylandı, 33 ülke ise kararsız kaldı.
Onaylanan karar tasarısı siber suçlarla mücadele hakkında geniş çaplı bir uluslararası sözleşme hazırlanması için dünyanın tüm bölgelerini içine alan bir uzman komitesi kurulmasını öngörüyor.
Söz konusu karara göre, oluşturulacak komite sözleşmenin ana hatlarını onaylamak için ağustosta bir araya gelecek.
ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Cherith Norman Chalet, oylamadan önce Genel Kurula yönelik aktardığı açıklamada, "Kararın siber suçlarla uluslararası mücadele için yüksek koordinasyonun hayati olduğu bir dönemde siber suçlarla mücadelede uluslararası iş birliğini baltalayacağını" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal