BM'den Kritik İdlib Açıklaması!

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, 'askeri bir saldırının önlenmesi' için İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesin korunması gerektiğini belirtti.

30.10.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-10:28) BM'den Kritik İdlib Açıklaması!

Lowcock, BM'de gerçekleşen oturumda, dünyanın, Rusya ve Türkiye'nin ylül ayında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkes sağlamasından bu yana 'nispeten sessiz geçen haftalarda bir ümit ışığı' hissettiğini ifade ederek ateşkesin korunması için çağrıda bulundu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lowcock, askeri bir saldırının, 'senelerce devam eden çatışma, yerlerinden olma ve yoksunluk sebebi ile halihazırda zayıf kalan bir toplumu harap ederek bölgeye insani yardım ulaştırma kabiliyetini hepten bitireceğini' belirtti. Lowcock, askeri bir saldırının, İdlib'deki milyonlarca vatandaş için çok ağır sonuçlara neden olacağını ifade etti.

Lowcock bununla birlikte Suriye'nin Ürdün sınırında Rukban bölgesine yardımların acil ulaşımına müsade edilmesini talep etti. Bölgede 50 bin sivilin sene başından şimdiye kadar insani yardım beklediği belirtiliyor.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen de Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi'nin, rejimin 'İdlib'i belirlediği bir zamanda tekrar alacağı' yönündeki ifadelerinin 'tüyler ürpertici' olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal