BM'den İsrail Saldırılarına Kınama

BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, İsrail'in Filistinli eylemcilere orantısız güç kullanmasını yaptığı basın açıklamasında kınadı.

14.05.2018-16:50 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-16:47) BM'den İsrail Saldırılarına Kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Uluslararası Sözleşmesi’nin denetim organı olan Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi'nin Cenevre'de gerçekleştirilen 95. Oturumu'nun sonunda yapılan yazılı basın açıklamasında, Gazze hududunda 30 Mart'tan bu yana süren "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne dahil olan ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 40 Filistinlinin şehit olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada İsrail'in şehit ettiği ve yaraladığı binlerce Filistinli eylemcinin hiçbir şekilde güvenlik tehdidi oluşturmadığın altı çizildi.

İsrail ordusunun Filistinli protestoculara orantısız güç kullanmasının kınandığı açıklamada, Gazze'deki durumdan büyük kaygı duyulduğuna vurgu yapıldı.

"GÖSTERİCİLERE YÖNELİK SALDIRILAR DURDURULMALI"

Yapılan açıklamada, göstericilere yönelik saldırıların durdurulması, Filistinleri şehit eden güvenlik güçlerinin tespit edilip yargılanması, Gazze halkının eylem yapma hakkına saygı duyulması ve Gazze'deki işgalin kaldırılması için İsrail'e çağrıda bulunuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal