BM'den 'İdlib'in Kan Gölüne Döneceği' Uyarısı

BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı Cutts, İdlib'de 3 milyondan fazla sivilin savaş alanında kapana kısıldığını ifade ederek, "Kuşkusuz ki bu bölgede gerçek bir kan gölü, gerçek bir sivil katliamı göreceğiz." sözlerine yer verdi.

24.02.2020-21:05 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-21:00) BM'den 'İdlib'in Kan Gölüne Döneceği' Uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Krizi için Bölgesel İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırısı devam ettiği Suriye'nin İdlib ilinin savaş alanına girdiğini ve 3 milyondan fazla sivilin kapana kısıldığı yorumunu yaparak, "Kuşkusuz ki bu bölgede gerçek bir kan gölü, gerçek bir sivil katliamı göreceğiz." dedi.

Cutts, BM Cenevre Ofisi'ndegerçekleştirdiği basın açıklamasında, İdlib'de yaşanan insani krize ilişkin çarpıcı değerlendirme yaptı.

İdlib'e sınır ötesi insani yardım operasyonları kapsamında günlük 50 TIR yardım gönderdiklerini ifade eden Cutts, BM'nin amacının bunu günlük 100 TIR'a çıkarmak olduğunu işaret etti.

Cutts, isim vermeden Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarının 1 milyondan fazla sivili, Türkiye sınırına göçe zorladığını işaret etti.

İdlib'in savaş alanı haline geldiğini söyleyen Cutts, "İdlib'de 3 milyondan fazla sivil savaş alanında kapana kısıldı. Kuşkusuz ki bu bölgede gerçek bir kan gölü, gerçek bir sivil katliamı göreceğiz." sözlerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal