BM'den Hapishanelerdeki İnsan Sayısının Azaltılması Çağrısında Bulundu

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele çerçevesinde, ülkelere "hapishanelerdeki mahkum sayısını azaltmaları için acil harekete geçme" çağrısı yaptı.

26.03.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:43) BM'den Hapishanelerdeki İnsan Sayısının Azaltılması Çağrısında Bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, açıklamasında, dünyada hızlı bir şekilde yayılan pandeminin hızının yavaşlatılması adına, hükümetlere hapishaneler ve diğer kapalı alanlarda bulunan kişilerin sağlık ve güvenliğini koruma çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden videolu bir mesaj da paylaşan Bachelet, cezaevindeki kalabalıkların azaltılmasına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Bachelet, salgının bakımevleri ve psikiyatri hastanelerinin dışında cezaevlerini ve (göç) geri gönderme merkezlerinde de etkili olmaya başladığına işaret etti.

"Birçok ülkede, tutuklama merkezleri (cezaevleri) aşırı kalabalık, bazı durumlarda riskli bir biçimde." Diyen Bachelet, hükümetlere ve ilgili makamlara "hapishanelerdeki mahkum sayısını azaltmaları için acil harekete geçme" çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal