BM'de Kimyasal Silah Kavgası! Ülkeler Birbirine Girdi

Birleşmiş Milletler'deki Suriye'deki kimyasal silah varlığı konusunda yapılan oturumda gerginlik çıktı. Toplantıda Rusya, Suriye'de kimyasal silah olmadığını söylerken, İngiltere ve ABD ise buna sert tepki gösterdi.

07.09.2018-09:34 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-09:24) BM'de Kimyasal Silah Kavgası! Ülkeler Birbirine Girdi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Suriye'deki kimyasal silah varlığı üstüne yapılan oturum, Rusya ile İngiltere ve ABD yetkililerinin tartışmasına sebep oldu. Rusya, Esad güçlerinin kimyasal silahı olmadığını öne sürerken, İngiltere ve ABD, Rusya'ya atarlandı.

''ESAD REJİMİNDE KİMYASAL SİLAH YOK''

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye'de Esad güçlerinin kimyasal silahı olmadığını öne sürerek, " Şam'ın kimyasal silah sakladığına dair gerçekleştirilen konuşmaların bir kökeni yok. Bu yalnızca propaganda." açıklamasını yaptı.

KİTAPTAN ÖRNEK VERDİ

Nebenzia, bazı Batılı devletlerin, kendi yaptıkları saldırılardan Şam ve Rusya'yı sorumlu tuttuklarını iddia ederek " Bu durum, Agatha Christie'nin Cinayet ilanı kitabındaki gibi. Kitapta bir cinayetin olacağı yer ve zaman gazetede açıklanıyor. Ardından meraklı insanlar adrese geliyor ve hayal kırıklığına uğramıyor." diye konuştu.

Nebenzia, açıklamasında şu sözleri dile getirdi:

"Gerçekten bütün dünyanın körü körüne size inanacağını mı zannediyorsunuz. Şam'ın ne kimyasal silahı ne de bunları kullanma düşüncesi var. Bu tür ikazların teröristlere yeni bir kimyasal silah saldırısı yapma ve görevlileri de bundan sorumlu tutma çağrısı olarak görüyoruz. Suriye'ye provokatif eylemlerde bulunulması için kimyasal silahlar ve araçlar götürüldü. Savaşçılar Batılı istihbarat servisleri tarafından eğitildi."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal